İstanbul’da yapımı devam eden onlarca işçinin iş cinayetinde yaşamını yitirdiği 3’üncü Havalimanı şantiyesinde şimdi de işçilerin uzun yemek kuyrukları ve sefer sayılarının azaltıldığı için birleştirilen servislerle başı dertte
3’üncü Havalimanı işçilerini çalıştıkları şantiyelere getirip götüren servis araçlarının sefer sayılarının azaltılarak kalabalık ve uzun servis güzergahları ile saatlerce süren yollarla işe gelip gittikleri öğrenildi. Anadolu yakasında oturan işçileri taşıyan servis araçlarının ise normalde 3’üncü köprüden geçiyorken geçiş ücreti pahalı diye diğer köprülerden geçmeye başladıkları ve bu da yolu uzattığından işçi ve mühendislerin daha erken uyanmak ve akşam eve çok daha geç varmak zorunda kaldığı belirtildi.
Yaşanan servis sıkıntısı ile ilgili Gazete Fersude’ye bilgi veren İnşaat İşçileri Sendikası Örgütlenme Sekreteri Yunus Özgür, İşçilerin işe gidiş gelişlerde kamplardan işe gitmek için 1 saat kadar yol süresinin olduğunu ve sefer sayılarının azaltılması ile birlikte bu servislere binmek için işçilerin en az yarım saat sırada beklemek zorunda kaldıklarını belirterek “Daha önce de bildiğiniz gibi kamplardan işçiler eylem yaparak durumu protesto etmişlerdi ama değişen hiçbir şey olmadı, aynı eziyet devam ediyor. Servis sayılarında hiç bir artırma yok, işçi arkadaşlarımız saatlerce işe gitmek için çaba sarf ediyor ve bu yüzden sabah 06:00 gibi erken saatlerde hazırlanmak zorunda kalıyorlar” dedi.
Konuya ilişkin yazılı açıklama yapan İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası, ” 3’üncü Havalimanında çalışan üyelerimizden gelen fotoğraflardan bazıları ise otobüs kuyruğu. Gelen haber ise; sefer sayısını azaltmak için resmen balık istifi gibi bindirilen işçi arkadaşlarımız bu koşullarda çalıştıkları şantiyelere götürülüyor” diyerek işçilerin servis çilesini duyurdu.
Binlerce inşaat işçisinin güneşin altında yemek sırasında beklediklerinin fotoğrafları da yine İnşaat İşçileri Sendikası tarafından kamuoyu ile paylaşılmıştı.
Kaynak: Fersude
Başka Bir Denizli… Başka Bir Ülke… Başka Bir Dünya… MÜMKÜN…