Şükran Kozalı’nın “Hafifletilmiş Bir Tutunamayan” adlı yeni romanı Alfa Yayınları – Mona Kitap’tan yayınlandı

Daha önce “3 Gen” (1995), “Ege’ye Akan Irmak” (1996), “Kostak Kızı” (Eğreti Gelin-1999), “Sana Doğdum Denizli” (2000), “Eğreti Gelinler” (2005), “Deniz İpeği” (2005), “Eğreti Erkekler” (2007) ve “Vuslat” (2011) adlı kitapları bulunan Kozalı’nın “Etekleri Yelde Kız” (1988), “Ay Boy Attı Bahçelerde” (1990), “Suteni” (1994), “Lidya” (1994) ve “Papalina” (1998) adlı şiir kitapları da bulunuyor.

 

                                

 

“Hafifletilmiş Bir Tutunamayan” kitabının tanıtım bülteninden:

Selin, kadının içindeki tutunamayan… Toplumun istediği, benimsediği kadındır. Bir milletvekili olan kocasının, Charlie Chaplin gibi dans etmesini arzular, ama Ankara’nın yoğun siyasi gündeminde Boran’ın romantizme ayıracak vakti yoktur. Yağmurlu geçişler, karların pisliği, güneşin kırgın kızgınlığı ama en çok da “tutunamamak” onun sağlığını ve evliliğini tehdit etmeye başladığında, bir değişim yapma zamanı geldiğini hisseder.

“Sevginin, aşkın tadına yeniden bakmalı, ahlak sorununu Selin’e bırakmalıydım. İnsan olarak çok eksiğim vardı. Her şey yarım bırakılmıştı hayatımda; çocukluk, ergenlik, gençlik, evlilik, annelik… Ama ben bütün bu olanları hayra yorulan bir rüya gibi gördüm.”

Selin, hayata yeniden başka türlü karışmaya hazırdır. Bir hesaplaşmadır bu. İlk iş olarak yalnız kendisine ait bir evi olmasına ve içini mahremiyetiyle döşemeye karar verecektir…

 

Şükran Kozalı kimdir?

Denizli’de doğdu. İzmir Buca Eğitim Fakültesi Matematik Bölümü’nü bitirdi. Yirmi yıl öğretmenlik yaptıktan sonra çalışmalarını yazın alanında sürdürmeye devam etmektedir. 22 Mart 1996’da İstanbul’dan dünya şiir severlerine seslenen ‘Şiir Uzayı Laboratuvarı’nın Ankara Temsilcisi ve Edebiyatçılar Derneği’nin de kurucu üyelerinden oldu. “Şiir Biliminde Kuantum Sıçramalar” adlı makalesini Pamukkale Üniversitesi’nde düzenlenen ‘Birinci Dil, Yazın, Deyişbilim Sempozyumu’nda sundu. Varlık Dergisi’nde bu türde makale ve eleştiri yazıları yayınlandı. “Gece Çıkmaz Sokak” adlı şiiri Gürhan Uçkan tarafından İsveç diline çevrildi. Kozalı’nın ‘Eğreti Gelinler’ adlı romanından hareketle sinemaya uyarlanan ve büyük başarı kazanan “Eğreti Gelin” adlı film Atıf Yılmaz tarafından yönetildi. Eğreti Gelinler, Bulgarca ve Arnavutça’ya çevrildi. Eskişehir Çağdaş Gazeteciler Derneği’nin 2008 yılı ‘Edebiyat Onur Ödülü’ Şükran Kozalı’ya layık görüldü. Şükran Kozalı, ‘Eğreti Erkekler’ adlı kısa metrajlı filmde başrol oynadı, ‘Füg’ (kısa metrajlı) ve ‘Eğreti Gelin Ladik’ (uzun metrajlı) adlı filmlerde de rol aldı. Eğreti Gelin Ladik’in senaryosunu Zaim Güvenç ile birlikte yazan Kozalı, ‘Hikaye Nakli’ adlı oyunun senaryosunu yazdı ve oynadı. Şükran Kozalı, ‘Ne Şeker Şeysin Sen Matematik’ adını verdiği çocuk kitabıyla öğretme ve yazma sürecini devam ettiriyor. ‘Şeker Matematik’ adını verdiği çocuk kitabı serisinde matematiğin büyülü, sevgi dolu, şaşkınlık verici doğa güzelliklerine keşif yolculuklarını yazıyor.

Kaynak: idefix

  • Hakkımızda
  • Künye

 

Başka Bir Denizli… Başka Bir Ülke… Başka Bir Dünya… MÜMKÜN…