İsveç Sol Parti milletvekili Linda Snecker, “Erkeklerin kadınlara karşı şiddeti tüm dünyadaki yapılanmaya hükmediyor

Kadın vekilden 'erkek şiddetine karşı toplumsal yapılanma' çağrısı

İsveç’te Sol Parti’den feminist milletvekili Linda Snecker, “Biz kadınlar yaşamlarımızı ve davranışlarımızı erkeklerin potansiyel şiddet tehditlerine göre ayarlıyoruz. Erkek şiddeti durdurulmak zorundadır” dedi

Parlamentodaki bir oturumda şiddet suçları hakkında konuşan Sol Parti milletvekili Linda Snecker, “Erkeklerin kadınlara karşı şiddeti tüm dünyadaki yapılanmaya hükmediyor. Erkeklerin üstünlüğü, kadınların ikinci sınıflığı dayatılıyor” dedi.
“ERKEK ŞİDDETİNİ DURDURMA MÜCADELESİ HERKESİN MÜCADELESİDİR”
Konuşmasında, kadınlar yaşamlarını ve davranışlarını erkeklerin potansiyel şiddet tehditlerine göre ayarladığını kaydeden Linda  Snecker, şunları söyledi:
“Biz kadınlar yaşamlarımızı ve davranışlarımızı erkeklerin potansiyel şiddet tehditlerine göre ayarlıyoruz. Karşımızdaki erkeğin tecavüzcü olup olmadığını göremeyeceğimizden bütün erkeklerin tecavüzcü olduğunu varsayıyoruz. Vahşi gerçek bu. Yapısal bir sorun işte böyle gözükür. Bu yüzden erkekler sorumluluklarını üstlenmeli.”
“Ben korkmayı reddediyorum, hemcinslerim kız kardeşlerimin de korkmalarını reddiyorum. Bu yüzden feminizmim mücadelesi, herkesin mücadelesidir. Erkek şiddeti durdurulmak zorundadır.”
“CİNSEL BASKI TOPLUMUN TÜM KATMANLARINI KIRIP GEÇİRİYOR”
Sol Parti milletvekili Linda Snecker‘in cinsel baskının toplumun tüm katmanlarını kırıp geçirdiğini, bunun failinin de olası tüm köken ve konumlardan erkekler olduğunu söylemesi, aşırı sağcı-milliyetçi İsveç Demokratları‘nca farklı algılanarak tepkiyle karşılandı.
AŞIRI SAĞCI VE MİLLİYETÇİLER, SNECKER’E  ÖFKELİ
Aşırı sağcı-milliyetçi vekiller, facebook sayfasında yapılan yorumlarla feminist vekili bombardımana tutarken, partinin önde gelen milletvekillerinden Katja Nyberg , Linda Snecker’i tüm erkekleri tecavüzcü  varsaymakla suçlayarak sözlerinin, seks suçları salgınının gerçek nedenlerini örtmeye yönelik bir ses perdesi olduğunu iddia etti.
Nyberg “Sol Parti kadın-erkek eşitliği için mücadele ettiğini iddia ediyor. O zaman niye bugünün kadınlara yönelik şiddetle ilgili sorunlarının temel nedenlerini saklamakta ısrar ediyor. Kendi toplu göç politikalarının sonuçlarını umutsuzca inkar edip tüm erkekleri suçluyorlar, böylece tecavüzle ilgili olguların üstünü örtüyorlar” diye konuştu
Bir başka aşırı sağcı milletvekili de sosyalmedya paylaşımında Linda Snecker’in sözleriyle ilgili “iftira kampanyasına girer değil mi? Ona dava açma imkanımız olup olmadığını araştıralım” çağrısında bulndu.
BİR YILDA 7 BİN 556 TECAVÜZ VAKASI
 
İsveç Suçu Önleme Konseyi’nin verilerine göre 7 bin 556 vakayla 2018 yılında tecavüz sayısında rekor kırıldı. Henüz bu istatistiklerle ilgili etnik arka plan çıkarılmadı, ancak gözler ‘olağan şüphelilere’ çevrildi.
İsveç’te 2015 yılındaki sığınmacı akını sonrası göçmenlerin toplumsal hayatta aşırı temsil edildiği ve hatta baskın çıktığına dair hem söylemler hem de raporlar var.
İsveç nüfusunun dörtte birini göçmenler oluşturuyor.
1917’de Sosyal Demokrat Parti’den ayrılıp 1990’a dek İsveç Komünist Partisi adıyla varolan Sol Parti, sosyalist ve feminist çizgide politika yapıyor ve Kızıl-Yeşil hükümeti kurulduğunda dışarıdan destek veriyor.
  • Hakkımızda
  • Künye

 

Başka Bir Denizli… Başka Bir Ülke… Başka Bir Dünya… MÜMKÜN…