Doğan Hızlan başkanlığındaki, Jale Parla, Metin Celâl, Hilmi Yavuz, Nursel Duruel, Beşir Özmen ve Murat Gülsoy’un yer aldığı jüri ödül gerekçesini şöyle açıkladı: “Değerli yazar Melisa Kesmez, ‘Nohut Oda’ adlı öykü kitabında insan ilişkilerinin karmaşıklığını, sarıp sarmalayan sıcaklığını ve nefessiz bırakan boğuntusunu telaşsız, duru bir üslupla anlatmayı başarmıştır.”
Beyoğlu’nda düzenlenen törene katılan İş Bankası Kültür Yayınları Genel Müdürü Ahmet Salcan ise Kesmez’in kitabının 62 eser arasından seçildiğini vurgulayarak genç yazarın Türk edebiyatına nitelikli ve kalıcı eserler vermesini temenni etti.
Kitapta, insanın bitmek bilmeyen yuva arayışına güzelleme yapan Kesmez törendeki konuşmasında, “İsmimin, öykülerini okuyarak büyüdüğüm, yazı dünyasına hayran olduğum Sait Faik Abasıyanık ile aynı cümlede yan yana gelmiş olması bile müthiş bir mutluluk” diyerek mutluluğunu ifade etti.
Kesmez, Twitter’daki takipçilerine ödül aldığını şu mesajla duyurdu: “Nohut Oda, 65’inci Sait Faik Abasıyanık Hikâye Armağanı’nı aldı. Bu fotoğrafta içimden heyecandan ağlayıp bir yandan perende atıyorum.”
Kaynak: DİKEN
Başka Bir Denizli… Başka Bir Ülke… Başka Bir Dünya… MÜMKÜN…