HDP, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “HDP’nin parlamentoya girmesini destekleyenler hesap verecek” sözlerine tepki gösterdi. HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli yaptıkları açıklamada, “HDP, parlamentoya 67 milletvekili ile girerek AKP-MHP Koalisyonu’nun Anayasa’yı istediği gibi değiştirme hevesini kursağında bırakmıştır. Seçim sonuçları da göstermiştir ki, HDP yerel seçimlerde de hem birçok büyükşehirde hem de il ve ilçelerde yerel yönetimleri kazanabilecek veya iktidarın kaybetmesini sağlayacak bir potansiyele sahiptir. Bunu engellemek için hamle yapan Erdoğan, siyasi iklimi açıkça zehirlemektedir” vurgusunda bulundular.
“Erdoğan’ın bu ifadeleri ve tehditleri siyaseten ve hukuken kabul edilemez yaklaşımlardır. HDP’nin 6 milyona yakın seçmenini ve aileleri ile birlikte 20 milyona yakın yurttaşımızı açıkça tehdit eden bu ifadelerin demokratik siyaset kültürü ile alakası yoktur” vurgusu yapılan açıklamada, “Korku hükümdarlığı yaratarak ülkeyi yöneteceğini düşünenler, bilsinler ki, yanılıyorlar. HDP, parlamentoya 67 milletvekili ile girerek AKP-MHP Koalisyonu’nun Anayasa’yı istediği gibi değiştirme hevesini kursağında bırakmıştır. Seçim sonuçları da göstermiştir ki, HDP yerel seçimlerde de hem birçok büyükşehirde hem de il ve ilçelerde yerel yönetimleri kazanabilecek veya iktidarın kaybetmesini sağlayacak bir potansiyele sahiptir. Bunu engellemek için hamle yapan Erdoğan, siyasi iklimi açıkça zehirlemektedir.
Yerel seçimlerde demokrasi güçleri ile HDP’nin yerel ittifaklar yapmasını engellemek için kurulan bu cümleler demokratik meşruiyeti kendinden menkul bir rejimin ve onun destekçilerinin çırpınışlarıdır. HDP’ye yönelik bu hedef şaşırtma hamleleri ekonomideki vahim gidişatı, dış politikadaki pis pazarlıkları ve oyunları örtmek için yapılmaktadır. Ancak halkımız cambaza değil, gerçeğe bakacak deneyim ve sağduyuya sahiptir. Tıkanmışlıklarının öfkesini HDP ve seçmenlerinden çıkarma oyunu mutlaka bozulacaktır. HDP ve seçmenleri, bütün tehditlere ve provokasyonlara rağmen demokrasi ve barış mücadelesini doğru bildikleri yolda ve şekilde sürdürme kararlılığındadır” ifadeleri yer aldı.
Erdoğan’ın bu tehdidi sosyal medya platformu Twitter’da gündem oldu. Twitter kullanıcıları açılan “#HDPyiDestekliyoruz” etiketi altında HDP’ye dönük destek mesajlarını paylaşarak tehditlere yanıt verdi. HDP yöneticilerinden milletvekillerine, sanatçılardan akademisyenlere birçok kullanıcı tag altında yaptıkları paylaşımlarla HDP’ye sahip çıktı.
Gösterilen ilgi sonucu açılan “#HDPyiDestekliyoruz” tagı, Trending Topics (TT) listesinde kısa sürede ilk sıraya oturarak en çok konuşulan konu oldu.
Atılan tweetlerden bazıları şunlar:
Ayhan Bilgen: Nesimi’nin dediği gibi “ben melamet hırkasını kendim giydim kime ne” Melametilikte birinci ilke “kınayıcıların kınamasına” rağmen karar verebilmektir.
İlyas Salman: Elbetteki, sonuna kadar HDP’yi destekliyoruz. Zaten HDP den başka muhalefet mi var ülkede
Necmiye Alpay: Cb.’nın HDP’ye kızması, oy dağılımından kaynaklanıyor bence. HDP barajı geçemeseydi oylar nereye gidecekti bir düşünelim.
Barış Sadoğlu:
Ağaca ,doğaya,hayvana,insana karadenizin deresine yaylasına,
Ege’nin zeytinine,
Akdenizin sahiline,
Yurdun ormanına çamına,
Doğunun ezilmişliğine,horlanmışlığına
Anadolunun bozkırın ekinine tahılına
Çifçiye işçiye emekçiye sahip çıkan #HDPyiDestekliyoruz
Barış Atay: HDP milyonlarca insanın iradesidir. #HDPyiDestekliyoruz
ekilir ekin geliriz
ezilir un geliriz
bir gider bin geliriz
bizi vurmak kurtuluş muAli KENANOĞLU: HDP Halktır, yaşadığımız toprakların gerçeğidir. HDP; Alevi’dir, Kürt’dür, Türk’dür, Laz, Çerkes, Ezdi, Pomak, Süryani, Ermeni, Roman, Afrotürk, Katokik, Ortadoks, Sünni, Caferi, Ateist, Sosyalist dir. HDP Kadın dır, emekçidir, köylüdür… #HDPyiDestekliyoruz
Başka Bir Denizli… Başka Bir Ülke… Başka Bir Dünya… MÜMKÜN…