72. Cannes Film Festivali kapsamında Nadine Labaki’nin başkanlığını yaptığı ‘Belirli Bir Bakış’ jürisi, büyük ödüle “A Vida Invisível de Eurídice Gusmão”yu layık gördü.

Bu yıl 14-25 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen 72. Cannes Film Festivali’nde artık sona gelindi.

Festivalde ödüller de sahiplerini bulmaya başladı.

Festivalin ‘Belirli Bir Bakış’ bölümündeki filmleri, son filmi “Kefernahum” ile büyük yankı uyandıran Lübnanlı yönetmen ve oyuncu Nadine Labaki’nin başkanlık yaptığı jüri değerlendirdi.

Bu yıl ‘Belirli Bir Bakış’ bölümünde büyük ödüle Brezilyalı yönetmen Karim Ainouz’un imzasını taşıyan “A Vida Invisível de Eurídice Gusmão” (The Invisible Life of Euridice Gusmao) layık görüldü.

İzleyicileri 1940’ların Rio de Janeiro’suna götüren film, Brezilya toplumunun gözünde adeta görünmez olacak şekilde yetiştirilen Eurídice Gusmão’nun hikâyesini anlatıyor.

Söz konusu bölümde verilen ödüller ve layık görülenler ise şöyle:

  • Belirli Bir Bakış Ödülü: A Vida Invisível de Eurídice Gusmão
  • Jüri Ödülü: O que arde (The Fire Will Come)
  • En İyi Yönetmen: Kantemir Balagov – Dylda (Beanpole)
  • En İyi Performans: Chiara Mastroianni – Chambre 212 (On a Magical Night)
  • Belirli Bir Bakış Kalp Ödülü: The Climb ve La femme de mon frère (A Brother’s Love)
  • Jüri Özel Ödülü: Albert Serra – Liberté
  • Jüri Özel Mansiyon: Jeanne (Joan of Arc)

Kaynak: KARINCA

  • Hakkımızda
  • Künye

 

Başka Bir Denizli… Başka Bir Ülke… Başka Bir Dünya… MÜMKÜN…