Hastanelerde tetkik ve görüntüleme işlemleri için aylarca beklemeye son. Özellikle görüntüleme işlemleriyle ilgili uzun süre sonrasına randevu verilmesi uygulamasının önüne geçmeyi hedefleyen Sağlık Bakanlığı, bu konuda hastaneler için kriterler belirledi.
Akşam’dan Doruk Çakar’ın haberine göre hazırlıkları süren çalışmada ultrason tetkiki için en fazla 3 gün, MR için en fazla 10 gün sonrasına randevu verilmesi planlanıyor. Bilgisayarlı tomografi ve EEG çektirmek isteyen hastalar verilecek randevu süresi de 10 günü aşmayacak. EMG için ise bu sürenin maksimum 20 günü olması hedefleniyor.
Hastanelerin süre kriterlerini karşılayıp karşılamadığı da takip altında tutulacak ve hastane değerlendirme aşamasında kullanılacak. Bakanlık ayrıca kriterlerin karşılanabilmesi için hastanelerin teçhizat ve personel sayılarını da gözden geçirecek. Eksiklik varsa süratle tamamlanacak ve randevular için maksimum bekleme süre uygulaması bu yıl içinde başlatılacak.
Kaynak: Medimagazin
Başka Bir Denizli… Başka Bir Ülke… Başka Bir Dünya… MÜMKÜN…