Özgür Denizli

ABD dolarının 7.22 seviyesini aşması üzerine Cumhurbaşkanlığı ve Albayrak’tan açıklama

Cumhurbaşkanlığı’ndan yalanlama: Mevduatlara el koyma da sabit kurdan TL’ye dönme de yok

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun Erdoğan’ın sanayiciler hakkındaki sözlerine ilişkin bir açıklama yaptı.

Erdoğan’ın sözlerini hatırlatan Altun, “Cumhurbaşkanımızın bu akşam Trabzon’da yaptığı ‘Bilesiniz ki bu milleti ayakta tutmak sadece bizim görevimiz değil, sanayicinin tüccarın da görevidir. Aksi takdirde B planını C planını uygulamak zorunda kalırım’ şeklindeki açıklamaları üzerinden bir algı operasyonu yürütülüyor” diyerek şunları kaydetti:

“Bu algı operasyonu ülkemizin karşı karşıya kaldığı ekonomik savaşın bir parçasıdır. Cumhurbaşkanımızın yaptığı açıklamanın hiçbir yerinde mevduat hesaplarına el konulması gibi bir durum söz konusu değildir.

Cumhurbaşkanımızın sözleri Türkiye ekonomisini güçlendirmeye yönelik devletimizin kararlı tutumunu yansıtmakta, ülkemizden döviz kaçışını engellemeye dönük bir uyarı mahiyeti taşımaktadır.

Cumhurbaşkanımız henüz B ve C senaryolarının detaylarına ilişkin bir bilgilendirme yapmamışken sanal senaryolar üreterek halkımızı ve piyasa aktörlerini tedirgin etme çabası kabul edilemez.”

Albayrak: Hesaplardaki dövizler TL’ye döndürülmeyecek

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ‘aksiyon planlarımız hazır’ dedi.

Döviz kurlarındaki önlenemeyen artışla ilgili hükümet yeni önlemler alacağını açıkladı. Özellikle doların Türk Lirası karşıısında tarihi bir rekorla 7.22 seviyesine yükselmesinin ardından açıklama yapan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, ‘Tüm önlem ve aksiyon planlarımız hazır’ dedi.

‘PARAMIZ ABD BAŞKANI TARAFINDAN HEDEF ALINDI’

Hesaplardaki dövizlerin TL’ye döndürülmeyeceğini söyleyen Bakan Albayrak konuşmasına şöyle devam etti:

”Aksiyon planımızı hazırladık. Yarın sabahtan itibaren piyasaları rahatlatmak amaçlı olarak kurumlarımız gerekli aksiyonları alacak ve bu konuda gerekli duyuruları piyasa ile paylaşacaklar. Paramız doğrudan bir ABD Başkanı tarafından hedef alındı. Hesaplardaki dövizler TL’ye döndürülmeyecek.”

Kaynak: Cumhuriyet

 

Exit mobile version